wodd city.png

Det inviteres til Trebyfestival i Trøndelag 21.-22. juni 2022

Orkanger feirer i år 150 årsjubileum for Strandheim Bruk. Bedriften leverte den gang et «ferdighus» til verdensutstillingen i Chicago i 1893. Paviljongen, som nå er tilbake på Orkanger, får deltakerne på Trebyfestivalen oppleve på nært hold. Dette vil skje etter at de tidligere på dagen har hørt foredrag, deltatt på byvandring og sett nåtidens trebyggeri.

Dag 2, 22. juni, er lagt til Trondheim hvor Trebyen Trondheim er vertskap. Urbant trebyggeri vil da være i fokus.

Solid vertskap

Bak Trebyfestivalen står Treteknisk, Trondheim kommune, Trefokus, Tredriver Trøndelag, WoodWorks!, Orkanger Aktivum (frivillige organisasjonene) og Build-in-Wood. Både Trondheim og Orkanger er stolte av sine trebyggertradisjoner og ser frem til å kunne vise frem flere sider ved sine satsinger på tre.

Internasjonal deltakelse

Det var gjennom det EU-finansierte prosjektet Build-in-Wood at Trebyen Trondheim ble kjent internasjonalt med andre byer. Amsterdam, London, Trento, Innsbruck, Brasov og København ble imponert over det arbeidet som foregår i Trondheim. Wood City Festival gir dem muligheten til å selv få se, lære og oppleve.

Bredt sammensatt program

Deltakerne vil få muligheten til å se både ny og gammel arkitektur og høre foredrag fra personer som betegnes som ledende innen sine fagfelt. Deltakerne får også ta del i erfaringer fra byggeprosjekter, både fra de som har utført og de som er brukere av byggene. På Orkanger blir det på kvelden en historisk og kulturell sesjon med kunstneriske innslag vevd sammen med et levende innblikk i Christian Thams sin industrihistorie.

Link til detaljert program

Link til internasjonalt program

Link til påmelding via Build-in-Wood Community (For å melde deg på Trebyfestivalen via Build-in-Wood Community må du opprette en bruker. Det er gratis gir deg blant annet mulighet for tre-nettverking verden over.)

Du kan også melde deg på ved å fylle ut dette skjemaet.

alt    alt