2023.06 Nyhet - WCTE foredragsholdere fra Treteknisk - bilde 1 nettside.png

Foredragsholdere fra Treteknisk på WCTE

Flere av forskerne fra Treteknisk skal holde innlegg på World Conference on Timber Engineering (WCTE) som avholdes neste uke i Oslo.

WCTE er verdens største vitenskapelige konferanse  for presentasjon av det nyeste av tekniske og arkitektoniske løsninger og innovasjoner innen trekonstruksjoner.

Konferansen har vært arrangert siden 1984 og arrangeres annethvert år i ulike verdensdeler. Dette er første gang Norge er vertskap for arrangementet og Treteknisk er en av støttepartnerne til konferansen.

Temaene for WCTE 2023 er forskning innen treteknologi og trekonstruksjoner, bærekraft og rollen til tre som et attraktivt og miljøvennlig materiale, trearkitektur, opplevelse av tre som byggemateriale og muligheter for bruk av tre som byggemateriale. Resirkulering, gjenbruk og optimal utnyttelse av materialer vil også bli diskutert, og konferansen passer for arkitekter, ingeniører, produsenter og alle som er interessert i bygging og bruk av tre som byggemateriale.

I løpet av de fire dagene konferansen varer vil det holdes over 700 innlegg fra forskere fra hele verden i over 90 sesjoner på ulike tema, og flere fra Treteknisk skal holde innlegg på WCTE:

  • Karl-Christian Mahnert: Bonding of fire-retardant treated spruce lamellae for use in cross laminated timer (CLT)
  • Ulrich Hundhausen: The influence of wood coatings on the moisture buffering capacity of CLT and the indoor environment
  • Andreas Stenstad: Flexural reinforcment of timber elements on-site with prf adhesive and wood-based products
  • Roja Modaresi: A cradle-to-gate life cycle assessment (LCA) of five selected Norwegian sawmills
  • Dag Pasca: Experimental and numerical investigation on the effect of circular holes on glulam composite beams
  • Dimitrios Kraniotis: Hygrothermal performance of nature-based insulation materials integrated in timber-based wall systems
  • Audun Øvrum: Standardisation a key to reach circular timber engineering

Audun Øvrum, Ulrich Hundhausen, Roja Modaresi og Dimitrios Kraniotis er med i den internasjonale vitenskapelige komiteen, mens Dag Pasca er med i den nasjonale komiteen.

I tillegg skal ni av Treteknisk sine medarbeidere lede sesjoner i løpet av arrangementet.

Kontaktperson