2023.11 Seminar - Kledningskontrollen - bilde 1 Fokus på tre nr. 22.jpg

Kledningskontrollen feiret ti år med seminar og fabrikkbesøk

I anledning av at Kledningskontrollen feiret tiårsjubileum ble det avholdt et seminar 21. november med 31 deltakere.

Seminaret startet med en presentasjonsdel på Park Hotell i Sandefjord. Her ble Kledningskontrollens historie i korte trekk gjennomgått og hva som nå er på planen for å utvikle ordningen videre ble presentert. Dagens kontrollrutiner og nye kontrollrutiner som vil tre i kraft neste år ble gjennomgått.

Neste foredrag ble holdt av Andreas Stolt-Nielsen fra Jotun, som snakket om markedet for fabrikkmalt kledning og utsiktene fremover. Pandemi, krig, høye strømpriser og sterk nedgang i boligbygging har bidratt til at motbakken som startet i 2022 har fortsatt i 2023. Utsiktene for 2024 er derfor ikke bare positive, men flere ønsker “ferdigmalt” kledning og pris per løpemeter blir viktigere enn noen gang.

To utstyrsleverandører fikk også presentert seg på seminaret. Først var det Jesper og Janni Frandsen fra Ceetec som presenterte nye flotte malingslinjer hvor det meste er helt automatisert. Nestemann ut var Gøran Nilsson fra Graco, som presenterte det nyeste innen pumpeteknologi.

Etter seminaret gikk turen til Hasås AS på Kodal hvor det ble gitt en guided tur gjennom deres produksjonslokaler for overflatebehandling.

Kontaktperson