Mikrohus 04.jpg

Norske Mikrohus kåret til Månedens bygg

David og Jeanette Reiss- Andersen startet firmaet Norske Mikrohus AS i 2018. Nå har Norske Mikrohus blitt kåret til Månedens bygg for juli av Tenk Tre.

Treteknisk er i disse dager i gang med et utviklingsprosjekt for Norske Mikrohus, som skal avsluttes sommeren 2021. Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge. Treteknisk skal bistå i å optimalisere produksjonsprosessen, etablere en digitaltvilling av produksjonslinjen og bidra med ekspertise og kunnskap om treets egenskaper.

Norske Mikrohus bygger 22 kvadratmeter små boliger på hjul, som enkelt kan flyttes fra sted til sted. Boligene har oppholdsrom, soveplass og full-størrelse kjøkken og bad. Huset leveres med gulvvarme, og vedovn om ønskelig. Selskapet har bærekraft som en rettesnor. Tre er derfor et naturlig materiale for produsenten.

- Vi ønsker ekte materialer og har måttet tenke utradisjonelt for å få et mest mulig funksjonelt hjem på 22 kvadrat, sier Jeanette Reiss-Andersen. Norske Mikrohus og Treteknisk er i dialog om hvordan de kan inngå et tettere samarbeid.

alt

David Reiss-Andersen, Norske Mikrohus.

Tanken er at Treteknisk skal bistå bedriften med å optimalisere byggeprosessen, og bidra med ekspertise og kunnskap om treets egenskaper. Målet er å bruke kortreise og bærekraftige materialer i produksjonen, sier David Reiss-Andersen.

- Norske Mikrohus fanger opp folks ønske om å leve enklere. De legger vekt på bærekraft og kortreiste materialer, med utstrakt bruk av tre.

Publisert 3. september 2020.