Studio sløyd 1.jpg

Studio Sløyd

Studio sløyd har hatt en vellykket utstilling i Oslo med møbelkolleksjon. Den belyste hva furumaterialet har som potensiale innen innredning og estetisk, men også mekanisk.

STUDIO SLØYD ( www.studio-sloyd.com ) er et designstudio i Oslo etablert i 2019 av Tim Knutsen, Herman Ødegaard og Mikkel Jøraandstad. De har sin bakgrunn fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo innen industridesign med fokus på møbler.

Kolleksjonen er inspirert av sløyden, som vi i de skandinaviske landene har vokst opp med. Målet er å se tilbake i vår egen historie og hente inspirasjon til en ny kolleksjon. De ville gjøre dette etter hva den svenske Otto Salomon, skaperen av sløyd, ønsket elevene sine å oppnå: «Otto Salomon advarte sterkt mot å følge ett opplegg med faste gjenstander som skulle snekres. Det var læreren og individuell oppfølging av elevene som var viktig.»

alt

Kolleksjonen inneholder 5 fysiske objekter: en spisebord-stol, et spisebord, et kabinett, en benk og en krakk. Målet er å fremme norsk trevirke og spesielt furu. De ønsker at furu ikke lenger bare skal tenkes på som et konstruksjonsmateriale innenfor design, men hevet frem som et materiale med potensiale og nye bruksområder med rot i vår historie.

Men det er ingen ting i veien for at møblene blir satt i produksjon i en større sammenheng!

Fondet til Treindustriens Fremme har vært bidragsyter i dette prosjektet.

For mer informasjon, se Studio Sløyds hjemmeside her

Per Skogstad.

Publiert 31. august 2020.