treteknisk på taket.jpg

Ønsker økt bruk av tre i byer

Under slagordet «Let`s build the future” var samtlige Build-in-Wood partnere til stede på Mjøstårnet.  EU prosjekter skal tilrettelegge for bærekraftig bruk av tre i byer og tettsteder. og er nå inne i sitt tredje år. En fysisk samling var derfor etterlengtet hos partnerne, og et besøk til Moelven Limtre var første post på programmet.

Mange partnere

Prosjektet skal levere tekniske løsninger for å bygge urbant.  Det londonbaserte arkitektfirmaet Waugh Thistleton Architects viste frem tegninger og nye løsninger for både trekonstruksjoner og kledningssystemer.  Utover det tekniske, som blir en hoved leveranse, arbeides det tverrfaglig innen en rekke fagfelt.  Det er gjennomført intervjuundersøkelser for å vite mer om hvordan det er å bo urbant med tre.  Early adaptor cities programmet, hvor Trondheim er en viktig aktør ser på de politiske beslutninger som ligger bak en satsning på tre i byer.

Fikk møte Moelven Limtre

For deltakerne var første post på møteprogrammet en omvisning i fabrikken til Moelven Limtre AS. Bedriften presenterte historien bak utviklingen av en rekke profilerte prosjekter. 

 

alt

Administrerende direktør Rune Abrahamsen forteller om bruk av limtre.

Treteknisk inviterer til Wood City Festival

Som en finale for arbeidet som er utført i Trondheim inviteres det til trebyfestival på Orkanger og i Trondheim.  21.-22. juni inviteres alle med interesse for urbant trebyggeri til konferanse og omvisning i Orkanger, påfølgende dag vil vi få se et bredt spekter av nye trebygg rundt i Trebyen Trondheim.

 

alt

 alt