sag møre.jpg

WOODCAST: Ny episode ute nå Sensorene som endret produksjonen

Det var på Torvdag i nabobygda Rindal at Paul Lilleløkken ramlet innom El-watch. Der jobber Ingar Fredriksen. Besøket skulle spare ham for minst fire-fem millioner kroner. For ikke å si irritasjon over havarier og endeløse diskusjoner om hvor fort elle sakte utstyret kunne kjøre. «Alle» maskinoperatørene synes å ha sin egen mening om det. Nå forholder de seg til fakta.

Tekst og foto: Line Venn

Takket være såkalte IOT-sensorer som fanger opp fysiske forhold og sender dataene via internett, kan Lilleløkken nå vite akkurat hva som foregår i maskinene – sørge for å bytte deler og vedlikeholde utstyret før det kjører seg fast. Og han kan til og med pushe det hardere enn tidligere. Fordi nå vet han at det tåler det. Alt dette gjør det enklere å drive Nord-Møres store impregneringsverk for Royal Tre – i en tid da omsetningen har vært enorm og det har vært behov for å drive utstyret så remmer og tøy holder for å holde unna etterspørselen. For Lilleløkken har kunnet øke produksjonen betydelig med utstyret han allerede hadde.

 

Hør hele historien om investeringen som bare kostet noen titusener og sparte bedriften for millioner på Woodcast nå – episode 3 – «Sensorene som endret produksjonen».

 

Link til: Google

 

QR til Spotify:

alt