Trebyfestivalen artikkel bilde 1.jpg

Trebyfestivalen engasjerte og imponerte deltakerne!

Festivalen startet onsdag formiddag med et seminar på Bårdshaug herregård og en guidet tur på Nerøra. 

På ettermiddagen og kvelden fikk festivaldeltakerne et godt innblikk i det fine trehusmiljøet på Nerøra. De fikk se flotte og velholdte bakgårder, høre foredrag og historier, og de besøkte museumsbutikken i Fjordgata 21.

Trebyfestivalen trakk flere titalls deltakere fra flere land, og deltakerne representerte ulike fag- og utdanningsmiljøer. 

En av dem som kom til Orkanger, var Knut Amund Skatvedt. Han er spesialrådgiver ved Norsk Treteknisk Institutt. Han lovpriser den gode mottakelsen han og de andre fagfolkene fikk: 

– Jeg føler at jeg har hatt to unike dager; at jeg har vært med på noe veldig eksklusivt. Når man kommer utenfra til et sted og blir tatt imot på en så personlig måte – man blir invitert inn og inkludert – så føles det veldig spesielt.

Skatvedt lot seg imponere av de lokale aktørene som fikk vist seg fram under seminaret på Bårdshaug. 

– De fikk presentert seg for et internasjonalt marked, og det ble knyttet nettverk. Norge og norsk tre står seg veldig godt i utlandet. Vi tenker at det er et kjempepotensial for Orkanger i trehusmiljøet, sier forskeren.

Skatvedt sier at Trebyfestivalen antakelig vil bli videreført neste år, på andre steder i landet.

– Trebyfestivalen handler mest om få fokus på å bygge med tre i framtida. I store byer bygges det nå nye bydeler i tre. I London settes det opp høyhus i tre. Her ligger det store muligheter for norsk eksport. Det vi fikk se på Orkanger, viste at det var mulig å eksportere tre allerede på 1800-tallet, under Thams-tida. Jeg tror det er et kjempepotensial for Orkanger i trehusmiljøet, sier Skatvedt.

Trebyfestivalen er i utgangspunktet et EU-prosjekt, og ble arrangert i Norge for første gang i år.

Avisa Sør-Trøndelag var tilstede på festivalens første dag på Orkanger og skrev en fyldig artikkel med bilder. Klikk på bildet under for å få artikkelen større.

alt

Artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Avisa Sør-Trøndelag. 

Les artikkel fra Orkanger Aktivum her.

Les mer om programmet for Trebyfestivalen her.

alt     alt

Kontaktperson