Masterthesis.jpg

Vi gratulerer Francisco Tienda med fullført master!

Francisco (26 år) kom til oss i starten av februar for å skrive sin masteroppgave hos Treteknisk.

Med god hjelp fra sin veileder, Treteknisk-forsker Roja Modaresi, har han med stor suksess levert og forsvart oppgaven.

Masteroppgaven har tittelen «Potential for CO2 Removal from Harvested Wood Products through Alternative Decay Functions and Cascading Scenarios in Norway” og er en del av et bidrag til SirkTRE/CircWood-prosjektet. 

 

alt
Roja og Francisco i Tallinn. Foto: Roja Modaresi

Fra Mexico til Estland

Francisco er opprinnelig fra Mexico, og har studert mastergradsprogrammet Environmental Engineering and Management ved Tallinn University of Technology (Taltech).

For å forsvare masteroppgaven måtte Francisco reise tilbake til Tallinn etter nesten fire måneder i Norge, noe han så fram til. 

– Jeg liker det å skulle forsvare oppgaven, å få konkludere noe jeg har jobbet med lenge, forteller Francisco. 

Samtidig som han studerte i den estlandske storbyen, jobbet Francisco ved siden av hele tiden, men når han nå reiste tilbake hadde han endelig ledig tid til å få sett litt mer av landet. Med stort nettverk av venner gledet han seg spesielt til å få gått turer og sett mer av hva naturen har å by på. 

Frihet i Europa

I løpet av det halvannet året han har tilbragt i Estland, var følelsen av frihet, det å lære og utvikle seg, samt de gode opplevelsene han har hatt, noe av det han tar med seg videre. 

Oppholdet i Europa har gitt Francisco mye innsikt, både personlig og profesjonelt. Han forteller at for å trives i et nytt land må man kontinuerlig jobbe for å tilpasse seg, og det har motivert han til å jobbe enda hardere.  

– Selv om jeg hadde frihet i Mexico også, var jeg likevel avhengig av andre personer, som familien min, og omgivelsene var kjente og etablerte. 

Norge i to omganger

Francisco kom først til Norge for et tre måneder langt praksisopphold i fjor, hvor han jobbet sammen med Erik Larnøy i NIBIO.

Når han kom tilbake i år, er det flere ting han har satt pris på. 

– Jeg kan være meg selv, jeg har fått muligheten til å utforske ferdighetene mine, og jeg har bidratt til resultater i jobben. Jeg har følt meg som en del av et team, og de jeg har jobbet sammen med har inkludert meg i deres team på en god måte. 

Francisco synes det har vært lett å bli kjent med menneskene her, og han har funnet gode venner i de unge og nyansatte rådgiverne i miljøavdelingen i Treteknisk. 

Han har funnet ut at han liker å jobbe med mennesker og miljø, og det blir spennende å følge Francisco på veien videre, om det blir et sted i Europa eller i Mexico. 

Kontaktperson